Следвайте Гласове в Телеграм  Декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Костадин

...
Следвайте Гласове в Телеграм  Декларация, прочетена от парламентарната трибуна от Костадин
Коментари Харесай

Костадинов: Военното ни ръководство е обсъждало с Украйна, как да се измами ООН и на Киев да се предоставят ракети “Точка”

Следвайте " Гласове " в Телеграм
 
Декларация, прочетена от парламентарната естрада от Костадин Костадинов – ръководител на „ Възраждане “
 
Покрай корупционните кавги в Министерство на вътрешните работи и митниците предходната седмица, един различен, не по-малко значим скандал, някак си, остана прикрит. И то меко казано прикрит, напряко си беше затрупан от българските медии. Въпреки че на места, въпреки всичко съумя да излезе информация, която пропука цензурата и медийната обсада, която съществува върху всевъзможен тип сходни сведения, които въпреки всичко съумяват да се появят, от време на време, на бял свят. Стана ясно от изтекли документи в медиите, че тази година, преди 2 месеца, на 7 февруари, по самодейност на българската страна се е състояла среща с началника на Генералния щаб Водоснабдителна система Република България адмирал Емил Ефтимов и ръководителя на парламентарния Комитет по въпросите на защита Христо Гаджев с Извънредния и Пълномощен Посланик на Украйна и аташе по въпросите на защитата към Посолството на Украйна в Република България.

Темата на диалога, който е бил по самодейност на българската страна, по наша самодейност като страна е било прехвърлянето на тежко въоръжение за Украйна. Интересното е, че в диалога, както господин Гаджев, по този начин и адмирал Евтимов са декларирали, че с цел да се преодолее мощното проруско лоби са им нужни причини за пред популацията. За тази цел, те са подготвени да подхващат съответни дейности, които да покажат на популацията, че става въпрос не за даряване и даване на тежко въоръжение на Украйна, а за отбрана на българския народен интерес, посредством усилване на отбранителните качества на българската войска.

Интересното е, че Ефтимов уведомява, че това ще стане посредством освобождение на запасите на въоръжените сили на България, които се продават за потребностите на въоръжените сили на Украйна, посредством намаляване количеството на въоръжение, боеприпаси и  боеприпаси, нужни за обезпечаване на мобилизационния запас на българската страна.

В такава обстановка Емил Ефтимов и Христо Гаджев са последователи на концепцията, че за българското общество и политическите сили на страната въпросът за даване на военна (материално-техническа) помощ на Украйна би трябвало да се показва преди всичко под лозунга грижа за националните ползи на България. Иначе казано - грижа за националните ползи е да разоръжим българската войска, да понижим мобилизационния запас, да опразним складовете и това, което към този момент няма да ни е нужно, след понижаване на мобилизационния запас да бъде предоставено на Украйна.

За какво оръжие, обаче става въпрос и тук е грандиозният скандал. Защото българската войска съвсем няма въоръжение сега, само че това което излезе по медиите, не по всички, несъмнено, тъй като в България има голяма медийна цензура е следното: българското военно управление е готово да даде лист на готовото за продажба въоръжение, без посочени цени, което може да бъде предоставено на Украйна - Танкове Т-72 57 бр. ( по-рано военното управление  на България планираше да съобщи ( на безплатна основа) посочените танкове на Украйна в границите на преразглеждането на Стратегическата политика на защита, танковете се планираше да бъдат осъвременени при фиансовата поддръжка на Дания) на преедприятията на МО България „ Терем “ и муниции към тях в количество 2000 бр. ;

22 мм САУ 2С1  „ Гвоздика “-60 бр. И муниции към тях 40 000 бр.;

122 мм гаубици Д-20 24 бр. Боеприпаси към тях 7000 бр.;

120 мм самоходен миномет „ Тунджа “- 24 бр. И муниции към тях 5000 бр.;

82 мм миномети 120 бр и муниции към тях  20 000 бр.

Имало е нещо доста забавно - в диалога е ставало въпрос за това, че украинската страна се надява да получи ракетите „ Точка “, само че българското управление е споделило, че не може да ги даде, защото те са декларирани в Организация на обединените нации и би трябвало да бъдат утилизирани. Само че по-късно се оказва, че е получена информация от представител на МО на Съединени американски щати, че посолството на Съединени американски щати в Република България е готово да спомага за предаването на Украйна на българските ракети “Точка ”, като имайки поради контрола от страна на Организация на обединените нации за неразпространение на касетки муниции, най-вероятният вид е прехвърлянето на Украйна на към този момент разглобени на части ракети. Иначе казано, българското военно управление, в лицето на Ефтимов и Гаджев е говорило с украинската страна, по какъв начин да се измами Организация на обединените нации.

Тоест, официално да се утилизират тези ракети, сякаш да се унищожат, а те в действителност ще бъдат разглобени и със съдействието на Съединени американски щати ще бъдат дадени на Украйна, където ще бъдат съединени още веднъж. Отделно от това и това е върхът на всичко: Потенциално е подготвена да съобщи на Украйна ЗРК  С-200 и С-300, а също по този начин ракети към тях. Броят на ракетите, с които разполагаме е държавна загадка и аз няма да го загатна, единствено че е упоменат  в документа, който е излязъл, което значи, че българска държавна загадка е била коментирана от шефа на защитата и шефа на комитета с представител на непозната страна, което е държавна измяна. Там се приказва, че ние можем да ги предадем, само че по-късно ще желаеме да получим като отплата ЗРК “Патриот ”, единствено че има един проблем, ще би трябвало да чакаме 5-7 години за доставка. През този интервал ние даже няма да имаме ЗРК.

На финала доста благо е маркирано, че с цел да не се дават причини на проруското лоби в България, информацията за доставки и продажба на оръжие и военна техника от държавното управление на България не би трябвало да бъде обнародвано в средствата за всеобща информация. За какво става въпрос? Става въпрос за следващия епизод от държавната измяна, в която в действителност участваше и продължава да взе участие българското държавно управление. Защото няма разлика сред това държавно управление и държавното управление, което ни управляваше, безусловно до предходната седмица. “Възраждане ” ще упорства за оптимално бързи дейности, от страна на от отрасловите държавни институции за регулиране на тази информация, която излезе по някои медии. Фактът, че беше скрита е задоволително явен и индикативен. Миналата седмица, когато се гласуваше Проекта за понижаване на мобилизационния запас беше заложен въпрос, от страна на “Възраждане ” към адмирал Ефтимов, тъкмо в тази връзка. Той не даде съответен отговор, а както е ясно, следователно и неналичието на отговор е отговор.

Ако в границите на идващите няколко дни не получим доказателство за ясна и бърза реакция, от страна на българските държавни управляващи, ние ще сезираме съответните институции, ще сезираме и Прокуратурата, ще сезираме и ДАНС. За нас това, което се е случило, в случай че е правилно описаното, е сбъднат доста сериозен състав на държавна измяна, който не е казус. Такава държавна измяна вършеше цялото ни остаряло военно и държавно управление, в този момент го продължаваме. На това нещо би трябвало да се постави край, тъй като с сходен вид дарове и политики се пазят всевъзможни други непознати национални ползи, само че не и българският народен интерес. Той и изисква българската войска да е мощна и да разполага със собствен личен защитителен потенциал, а тук от самото начало се работи, единствено и само за разоръжаване на българската войска. Говори се, даже за това да бъде излъгано Организация на обединените нации, което към този момент съставлява доста съществено интернационално закононарушение. Нека забележим какво ще предприеме българското държавно управление, ние ще осведомяваме медиите за това, дано да забележим къде излезе тази информация и в случай че по-късно нищо не се случи, сезираме съответните държавни институции. Не имаме вяра и на тях, няма какво да се лъжем. Единствените, на които имаме вяра са българските жители, те ще имат опция на 9 юни да избират сред войната, която желаят да проведат тук евро-американските партии и мира, който пази само и единствено “Възраждане ”.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР